Emberré lett…

Emberré lett…

Isten úgy döntött, hogy emberré lesz, és ez azt jelenti, hogy ez a mi hivatásunk. Emberivé lenni. Ez egy olyan feladat, amin kicsi korunktól kezdve dolgozunk, hogy megtanuljunk emberek lenni, egy feladat, amin mindég munkálkodunk, főként fiatalokként, de az idősek is mindég kell hogy tanulják az egyre emberibbé válást. Mit kell megtanulnunk, hogy emberekké váljunk?

Megtanulni élni. Magától értetődőnek tűnik. Megtanulni jól kezelni a helyzeteket, az élet különböző pillanatait, a különféle környezetekben, az iskolában, a családban, a barátságokban, a munkában, a templomban. Mindég száz százalékosan élni.

Megtanulni beszélni, szabadon és nyitottan beszélgetni, hallgatni, közölni. Ha nem tanuljuk meg ezt az egészen emberi dolgot, akkor mindég képtelenek leszünk felfogni és érteni, mindég lesznek szembenállások.

Megtanulni gondolkodni. Megtanulni használni a saját agyunkat. Jót gondolni, helyesen, megtanulni a megoldásokat a gondokra, arra gondolni, hogy miként nem okozunk gondot. Nyitottan gondolkodni, pozitívan, építő módon. Megtanulni nem gondolni rosszat a többiekről. Megtanulni a többiekre gondolni.

Megtanulni szórakozni, megtanulni boldognak lenni, megelégedni azzal, ami van, anélkül, hogy látszólag lényeges vagy rövidebb utat keresnénk a boldogsághoz. Megtanulni remélni, megtanulni mindég a szép és szórakoztató módjait az idő hasznosításának, amit az élethez kaptunk, megtanulni találékonynak lenni. Megtanulni mosolyogni a próbatételek közepette is. Megtanulni nyugodtnak lenni, türelmesnek, vidámnak, megtanulni szembenézni a szenvedéssel, megtanulni valamilyen  kis áldozatot hozni.

Megtanulni megbocsátani annak, aki hibázik, megtanulni nem elítélni a másikat, megtanulni felvállalni a saját felelősséget és nem terhelni azt másokra.

Megtanulni a többiekkel lenni, egyet érteni a többiekkel és együttműködni. Megtanulni szeretni a másikat, férfiként vagy nőként szeretni. Megtanulni jót akarni neki, megbecsülni, megtanulni jót tenni, megtanulni segíteni a másikat.

Megtanulni bízni. Megtanulni másokban megbízni, megtanulni hittel élni, megtanulni megbízhatónak lenni, megtanulni bizalommal élni.

Megtanulni jót tenni, becsületesnek lenni, őszintének, és nem lopni. Megtanulni tisztelni a másikat, az ő világát, az ő érzékenységét, az ő dolgait. Megtanulni becsülni őt, és becsülni magunkat.

Megtanulni a családi kapcsolatokat, gyermekként, feleségként, férjként. Megtanulni gondoskodni a másikról, magunkról, a Természetről. Megtanulni a nevelést, megtanulni udvariasnak lenni, jól neveltnek, kellemesnek, szerethetőnek.

Megtanulni érzékenynek lenni. Megtanulni jól használni a saját testünket, tisztelni és szeretni azt. A férfiaknak: megtanulni védelmezni és őrizni a lányokat, felelősnek lenni, tisztelni őket. Megtanulni segíteni a jó közérzetüket. Megtanulni kezelni a haragot, a dühkitöréseket, a türelmetlenséget, megtanulni hogy soha, soha, de soha ne legyünk erőszakosak. A nőknek: megtanulni tisztelni magukat, megtanulni szeretni a férfit, megtanulni nem hajszolni kétségbeesésbe őt, megtanulni kedveskedni neki, éreztetni vele, hogy fontos, vigasztalni őt, segíteni őt abban, hogy férfi legyen.

Megtanulni imádkozni. Megtanulni, hogy az imádság nélkül semmit sem tudok megtanulni.

Megtanulni egyedül lenni, megtanulni nemet mondani.

Megtanulni erősnek lenni, megtanulni nem mindég gyengének lenni, megtanulni ellenállni a kísértéseknek és hogy ne válljak a rossz szokások rabjává.

Megtanulni értékelni az ajándékokat, amiket kaptam.

Megtanulni értékelni a többieket. Megtanulni az osztozást, azt hogy ne legyek önző.

Megtanulni tisztelni a teremtett világot, megtanulni nem szennyezni azt.

Megtanulni Istentől, aki emberré akart lenni, hogy elmondja nekünk, az ember a létező legcsodálatosabb teremtmény, mert az ember mindég … tanulhat meg!

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...